Ungdata til Surveybanken

19. april ble Surveybanken lansert. Det er en database med flere tusen spørreundersøkelser. Du finner også Ungdata-undersøkelser i databasen.
tegning av mann, forstørrelsesglass og stolpediagram
Surveybanken er en database med flere tusen spørreundersøkelser (surveys) og rundt 750.000 spørsmål som er stilt til befolkningen helt tilbake til 1950-tallet. Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Surveybanken et nytt verktøy for å finne, analysere og dele surveydata.

– Med få tastetrykk kan Surveybanken avdekke mønstre og sammenhenger om folks holdninger, meninger og verdier. Dette gir nye muligheter for å studere det norske samfunnet, og hvordan det har endret seg over tid, sier forskningsleder og prosjekteier ved OsloMet, Alexander Schjøll til sikt.no.

Databasen inneholder spørreundersøkelser fra universiteter, høyskoler, forskningsinstitutter og større statistikkprodusenter, som Statistisk sentralbyrå.

Tilgjengelig for alle

Surveybanken ønsker å gjøre data tilgjengelig for alle, uansett hvor du bor eller måtte befinne deg.

Ungdata, SSBs levekårsundersøkelse, kommunebarometeret og skolevalgsundersøkelsen er eksempler på datasett som er søkbare i Surveybanken. 

Surveybanken er laget både for eksperter, og for dem som har lite kunnskap om statistikk. I tillegg kan forskere arkivere og dele egne data i Surveybanken.

Les mer om Surveybanken hos Sikt – Kunnskapssektorens tjenesteleverandør (sikt.no).

Her kan du teste Surveybanken (sikt.no)!

Til toppen