Ungdatakonferansen 2023: Ungdom og rus

Ungdatakonferansen fyller 10 år, og vi slår til med temaet ungdom og rus den 15. november. Sjekk programmet og følg den gratis på nett!
Banner for Ungdatakonferansen 2023

Ungdatakonferansen 2023 vil rette søkelyset mot nye utviklingsmønstre for ungdoms bruk av rusmidler. På konferansen vil du få møte Willy Pedersen, Kristin Buvik, Jonas Kinge Bergland, Rikke Tokle og flere av landets fremste forskere. De vil blant annet belyse disse temaene:

  • Den skjøre balansen mellom intens fest og en rekke farer.
  • E-sigaretter, alkohol og kokain: bør vi bekymre oss?  
  • Rus i populærkulturen: Hva får vi se og høre?  
  • Mye dealing skjer nå på sosiale medier. Hvordan foregår det?
  • Helse- og sosial og politiet: bra samspill eller ulmende spenninger?

Det blir også en samtale med Kenneth Karlstad, regissør av serien Kids in Crime og skuespiller Flo Fagerli, som spilte Lena i Nationaltheatrets forestilling Døden på Oslo S. De vil snakke om rus i film og teater. Samtalen vil bli ledet av NOVA-forsker Jørn Ljunggren.

Riksadvokat Jørn Maurud og Anders Jansen Dalsaune, tidligere leder for Tyrilistiftelsen, nå direktør i Velferdsetaten i Oslo, vil snakke om en narkotikapolitikk i endring, og om konsekvensene for måten politi og helse- og sosialsektor kan arbeide på. Samtalen ledes av kommentator Andreas Slettholm i Aftenposten.  

Det er Seksjon for ungdomsforskning ved NOVA, OsloMet, som arrangerer konferansen.  Dette er den tiende i rekken av Ungdatakonferanser.

Konferansen er fulltegnet, men du kan følge den gratis på nett.

Se programmet.

Til toppen